abboblogg

abboblogg

Om bloggen

Her står det litt av hvert etter hvert. Lite personlig, for den som måtte lete etter slikt. Om denslags kommer, så les det med en stor klype salt. Jeg er profesjonell løgner, tross alt.

Nei vel, da. Bekjennelser fra Anonym (not)

kulturOpprettet av Anne Holt ma., mars 28, 2011 12:38:30


Som forfattere flest har jeg til enhver tid et eller annet prosjekt på gang. Som regel flere, forresten. Et av dem handler blant annet om journalistikken i det andre tiåret på 2000-tallet.

Det bedrives mye god journalistikk. Det finnes mange gode journalister, og noen svært gode. Goes without saying. Det er ikke dem prosjektet mitt handler om.

Jeg skal kanskje skrive om noe som tar utgangspunkt i den underlige journalisten som jeg egentlig aldri har møtt. Han eller hun, som regel en han, har jeg inntrykk av, har åpenbart grodd fast foran en PC. Å gro fast foran en PC har jeg for så vidt lite imot (det skulle tatt seg ut). Å gro fast foran en PC og bli stadig mindre kritisk til det som tyter ut av den, stiller jeg meg mer skeptisk til. Å gro fast foran en PC, ikke være kritisk, ha så dårlig tid at man knapt rekker å sjekke noe som helst før man sprer dritten videre, begynner å likne et journalistisk mareritt. Omtrent som Desken, vil jeg si. Selv om Desken ikke engang har et ordentlig navn, bare forferdelig mye makt, slik jeg har erfart den. Nok om det.

Natt til forrige fredag lå jeg med åtteåringen ved siden av meg i sengen og fikk ikke sove. Som tidligere meddelt er åtteåringens mamma i Himalaya og ser på høye fjell og soloppganger. Når åtteåringens mamma er hjemme og jeg ikke får sove, kan jeg stå opp og gjøre noe annet. Når åtteåringen sover i mammaens seng må jeg bli liggende for ikke å skremme henne hvis hun våkner og jeg er borte. Da ligger jeg i stedet i mørket og tenker. Noen, som for eksempel Cathrine Krøger, vil vel allerede her hånflire - til påstanden om at jeg faktisk tenker -, men vær med meg et lite stykke til.

Jeg tenkte både på Libya og Japan, på min far som hadde vært igjennom en vellykket operasjon, på en hest jeg hadde sett, på en episode fra barndommen som involverte forferdelig mye såpeskum på et kjøkken og på at det bare var halvannet døgn til et nytt kryssord fra Rolf Hansen. I det hele tatt: Jeg tenkte på litt av hvert.

Så kom irritasjonen langsomt krypende. Irritasjonen over nok en gang å ha blitt oppringt av en journalist med spørsmålet: ”Er det du som er Anonym?”

Irritasjon er intet godt sovemiddel, og jeg ga opp. Satte meg opp i sengen, stirret ut i mørket. Åtteåringen, mopsen og bouvieren sov tungt nok for fire rundt meg, og da det endelig begynte å bli lyst (det skjer tidlig nå, deilig tidlig!) krøp jeg ut av sengen og fant frem Mac’en.

Hva om jeg påstår at det virkelig er meg? skrev jeg på en blank side.

Et par timer senere hadde jeg tenkt litt mer. Jeg hadde funnet på et eksperiment. Det passet som hånd i hanske til mitt prosjekt om fastgrodde journalister som ikke engang leser det de fortere enn svint sender videre på verdensveven. Eksperimentet ville kunne gi meg unik innsikt til bruk i mitt prosjekt om hvordan internett med alle sine fantastiske muligheter også fordrer en kritisk sans vi synes å ha stadig mindre av, paradoksalt nok.

Så jeg gjorde det. Jeg skrev et innlegg (post, heter det vel kanskje) på nærværende blogg der jeg påtok meg ansvaret for bøkene utgitt under forfatterpsevodnymet Anonym. Jeg postet det ikke under kategorien ”Kultur”, der det diskutabelt kunne høre hjemme, men under ”Personlig”. Allerede i headingen (heter det det? Banneret, kanskje?) skriver jeg at alt som står i den posten må tas med en stor klype salt. Jeg er tross alt løgner av profesjon.

Jeg postet innlegget klokken 10.19.55. Temmelig nøyaktig klokken ti på halv elleve, altså.

Klokken 10.31 ringte Dagbladet. Ti over halv elleve.

Det var en mann. Samtalen tok 46 sekunder, og mannen ville selvsagt høre om jeg kunne bekrefte at jeg var Anonym. Jeg sa: ”Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte, les bloggen.”

Så braket det løs.

Før jeg forteller om akkurat det, vil jeg bare komme med følgende hjertesukk: Er det rart at deler av journalistikken forfaller? Er det rart??? Avisene holder seg åpenbart med folk som ikke bruker mer enn tyve minutter på å oppdage et innlegg på en nystartet, gørrkjedelig blogg av en halvgammal, feit krimforfatter som ikke engang vet hvordan man laster ned bilder! Selvsagt gjør de bruk av et eller annet slags søkeredskap, men likevel! Nok om det.

I det følgende skal jeg ta for meg utviklingen fra da jeg tastet av den ivrige Dagbladet-journalisten. Jeg skal først kjapt vise hvordan historien spredte seg. Deretter skal jeg vise hvordan historien utviklet seg etter et skremmende forutsigbart mønster.

Mediene først:

I løpet av dagen fikk jeg 57 anrop fra norske redaksjoner (jeg tok ikke imot noen av dem, men de la igjen beskjeder) Noen av oppringningene var selvsagt repetisjoner, særlig fra Dagbladet. Jeg mottok 16 SMSer og 11 elektroniske brev.

Antallet er i seg selv ikke så oppsiktsvekkende. Dagbladet hadde jo allerede sekunder etter at de ringte meg (eller kanskje til og med tidligere?) ryddet den banebrytende og suverent oppsiktsvekkende historien om Drillos ”ukjente” sønn (de virket i grunnen svært godt kjent med hverandre, spør du meg, men det er en annen historie) fra toppen av db.no til fordel for et svært bilde av yours truly og en artikkel med den vante og dramatiske Dagbladet kommer med mer som haleheng. At andre redaksjoner ringer meg for å få bekreftet eller avkreftet historien, er derfor naturlig dersom man godtar premisset at Anonym i det hele tatt er interessant (noe som definitivt kan diskuteres).

Poenget er at alle syntes å ta historien for god fisk. I løpet av formiddagstimene ble jeg invitert til omtrent det som er av radio- og TV-stasjoner (kred til TV2, dere ga ikke lyd fra dere!) for å fortelle om mitt liv som Anonym. Bare et fåtall av beskjedene, SMSene og emailene inneholdt noe som kunne likne på et spørsmål om dette faktisk var sant. Selv NRK, gode gamle, troverdige NRK, kjørte saken høyt i mange omganger i bulletinnyhetene hver hele time.

Og selv etter at Erling Kagge og hans forlagsjef Anne Gaathaug på det mest kategoriske hadde avvist historien, fortsatte invitasjonene å strømme på. Først etter at redaksjonene tilsynelatende hadde begynt å kikke på alle leserkommentarene syntes de å bli noe mer kritiske. Blant de vanlige leserne var det nemlig noen som hadde gjort slik vi ble lært på skolen: les HELE teksten før du besvarer oppgaven. Kred til kollega Tom Egeland, som i Dagbladet lørdag viste samme innsikt.

I flere timer var jeg også oppgitt som forfatteren Anonym også på Wikipedia. Studenter, hører dere dette!

Så, og langt morsommere,

selve historiens dynamikk:

Først kom den falske nyheten. Så kom den kategoriske (og sanne) avvisningen fra Kagge. Denne ble fulgt opp av en artig pressemelding fra den egentlige Anonym. Deretter begynte skarpe hoder å lukte PR-stunt.

Akkurat da begynte jeg virkelig å le. Jeg iler til med å innrømme at hele greia på dette tidspunktet definitivt kunne se ut som et stunt. Jeg har ingen problemer med analysen til Kjell Terje Ringdal og andre PR-rådgivere; de uttalte seg i panegyriske ordelag om Erling Kagges fantastiske evner som PR-strateg. De kunne umulig vite at jeg ikke har snakket med Erling Kagge siden bokmessa i Frankfurt en gang rundt århundreskiftet. De kunne heller ikke vite at jeg bare har truffet Anne Gaathaug en eneste gang i mitt liv, under Oslo Bokfestival sist høst. De kunne i det hele tatt ikke ane noe om at de eneste som visste noe om min blogg før den ble postet var Mariann Aalmo Fredin og jeg. De hadde ingen forutsetninger for å forstå at jeg rett og slett var ute etter å teste en hypotese jeg har tenkt å skrive om.

Antakelsen slo til på alle punkt. Også når det gjaldt ”kultureliten”.

Vinduet-redaktør Audun Vinger var først ute. Til VG ytret han at min historie nok var sann. Anonyms bøker er nemlig så dårlige, slo han fast, og med så slapt satirisk nivå at det meget gjerne kunne være meg som hadde skrevet dem. Mellom linjene mente jeg å lese at det egentlig og strengt tatt bare var meg i hele Norge som kunne være i stand til å skrive så dårlige bøker. Det var nok også meningen.

Vår alles Cathrine Krøger (litt usikker på bruk av ordet ”kulturelite” her, men er i det rause hjørnet) tok helt motsatt innfallsvinkel. På Kulturnytt litt over klokken 16.00 (merk tidspunktet, saken har tikket og gått i nesten seks timer) brekte hun unipolart frem sitt sylskarpe budskap: ANNE HOLT kan UMULIG ha skrevet NOEN AV DISSE bøkene, hun er FOR UINTELLIGENT!!!!!!!!!!! (Beklager ROPINGEN og alle utropstegnene, men det er slik hun snakker).

Utover ettermiddagen roet det hele seg mer ned. Bra for meg, jeg hadde mye annet å gjøre. Likevel ante det meg at Dagsnytt Atten neppe ville la saken gå fra seg. Jeg hadde rett. Det ble et absurd punktum på en snurrig dag. Kudos til Marie Simonsen som oppsummerte omtrent som dette: ” Jeg tror alt sammen bare er sprøyt og at Anne Holt sitter og ler av at vi bruker masse tid på denne saken her.”

Nesten bulls eye!

OK, folkens. Beklager at jeg lurte noen av dere. Jeg trengte faktisk å teste ut min teori: Slik mediene er og oppfører seg i dag er det mulig å manipulere dem fullstendig og hinsides enhver rimelighet uten engang å gjøre seg skyldig i noe straffbart. Jeg valgte en helt uskyldig sak. Hva om jeg hadde villet skade noen?

Se, det er en helt annen historie. En god en, muligens.

Til slutt: Dette er postet under ”Kultur” (sic!) og er dødsens sant.

Æresord.

  • Kommentarer(39)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Rajulise on., mars 30, 2011 18:20:16

"Blant de vanlige leserne var det nemlig noen som hadde gjort slik vi ble lært på skolen: les HELE teksten før du besvarer oppgaven." Er ikke helt sikker på at jeg liker å bli definert som vanlig, men får la det gå - for denne gang. Synes støntet ditt var utrolig morsomt.

Opprettet av Hmm on., mars 30, 2011 09:16:01

Jeg kan ikke forstå hvordan stuntet ditt skal fungere som en kritikk av dagens journalister når det er du som driter deg ut. Når du skriver på bloggen din, med en overbevisende mengde detaljer, at det er du som er Anonym, så vil jo naturligvis folk tro deg. Når informasjon som dette kommer fra kilden selv er det vel bare naturlig at det blir tatt som fakta. Jeg tror ikke at journalistene hadde skrevet om det hvis for eksempel Julia Nydal eller en tilsvarende blogger hadde laget et innlegg der hun hadde skrevet at det var du som var Anonym, men når du annonserer det selv kan du knapt klandre media for å rapportere det som fakta. Og når du etterpå går ut på bloggen og sier at du løy... Vel, du har i hvertfall lyktes i å fjerne alt det du hadde av troverdighet og respekt i det norske samfunn. Congratulations.

Opprettet av Kniz ti., mars 29, 2011 18:58:25

Du kan ikke på først påstå at du er Anonym, og så deretter kritisere andre for å tro deg /gjengi dette. Det du egentlig kritiserer er tilliten folk har vist deg. Snodig form for sirkelkritikk/selvpisking.

"Folk som skriver på blogger skriver bare løgn - det er jeg selv et bevis på".

Opprettet av Romar ti., mars 29, 2011 15:06:18

Artig eksperiment, med tydelig effekt. Dessverre frykter jeg at det blir lite selvransakelser å spore i norske redaksjoner etter dette. Du stiller et viktig spørsmål i forhold til manipulering av mediene. Som du sier var dette en uskyldig sak. Og du er langt fra alene om å disponere makt til å påvirke mediene. Når man tenker på hvor mange nyhetssaker hvor dette kan ha skjedd - det er da det virkelig blir skummelt.

Opprettet av Jan ti., mars 29, 2011 14:39:44

En ting er å slette dritt med den begrunnelse at den er anonymt fremsatt, men for meg ser det ut som du benytter anledningen til å slette all kritikk og alle motargumenter, uansett om kritikken er saklig eller ei. Du er naturligvis i din fulle rett, det er din blogg. Men det gjør jo at bloggen fremstår som et sted reservert for Anne Holt og ukritiske fans, med adgang forbudt for kritiske røster. Derfor har jeg nå avlagt den mitt siste besøk.

Opprettet av Håvard ti., mars 29, 2011 11:45:53

Du serverer ren løgn, og noen tror på deg. Hvem har driti seg ut?

Opprettet av Ana ti., mars 29, 2011 11:24:39

Responsen fra journalistene på "innrømmelsen" din viser jo bare at dette eksperimentet var helt på sin plass! Som du sier; hva om du hadde ønsket å skade noen? Håper man tar lærdom av dette.

Opprettet av Elisabeth ti., mars 29, 2011 09:20:24

Fantastisk bra!

Opprettet av Web ti., mars 29, 2011 09:19:13

Norsk presse går i flokk! Nordmenn går i flokk. Som du har vært inne på i dine bøker tror jeg vi i Norge assisierer oss så sterkt med Sauen at vi går i flokk.

Norsk prioriterting er:

Sauen

Bilen

TV'n

Shopping

For noen er nok shopping over TV'n men Sauen er alltid på topp!

Opprettet av Anne Holt ti., mars 29, 2011 05:16:33

Dagbladet er en pussig avis. På db.no har de nå ikke mindre enn to artikler om at jeg "nekter" å gi dem et intervju....


På kveldsskiftet setter de to personer til å skrive om denne saken. Det første jeg hører fra dem er en telefon klokka halv ti i går kveld, fra en Peder Ottosen. Jeg var i ferd med å legge meg, ettersom jeg står opp mellom halv fem og fem stort sett hver dag. Jeg ville ikke gi noe intervju trøtt som en strømpe, men sa at vi kunne snakke sammen i dag eller en annen dag. Jeg sa også at jeg allerede hadde en avtale med Dagbladet, om en annen sak, i dag klokka ti, og at jeg allerede hadde sendt en mail til en tredje Dagbladetjournalist om at jeg kunne gi et intervju (om denne saken) dersom vi kunne finne et egnet tidspunkt.


Så sies det altså at jeg nekter å gi intervjuer til Dagbladet.


Ja,ja...

Opprettet av Erik K ti., mars 29, 2011 02:56:43

Jeg bøyer meg i støvet! :-D

Opprettet av Senhor Randy ti., mars 29, 2011 02:54:20

Handler ikke dette i store og hele om pr-eksperter, journalister, og kulturmennesker som tar seg selv så høytidelig at de kan ikke slippe en fjert på dass?
Alle skal mene noe idag, noe så masete og stressete.
Syns igrunnen dette var en helt ok test av hvordan media fungerer og den enkelhet som gjennomsyrer altfor mange journalister.
La oss få mere slikt!
Ellers er det viktigst å kose seg her i livet..
http://thecozylife.com/

Opprettet av Espesito ti., mars 29, 2011 01:54:35

Er du sikker på at det ikke var et rop om å få sikret nye seil til det gamle skipet? Tidvis vaklende bortforklaring, retten og sletten, som enhver entusiast av verden ville sagt. Ikke Lilelbjørn, han er for god og jordnær. Vel møtt i retten, unge Anne.

Opprettet av Troila ti., mars 29, 2011 00:23:44

Jeg synes også at dette var helt utrolig "midt i fleisen" på diverse journalister, men leser hele teksten, og ser med skrekk og gru på slutten...hva om dette ikke handlet om noe uskyldig, som ikke skadet noen?!? Se så utrolig enkelt det ville være å virkelig skape et helv... i forhold til litt uskyldig moro! Regner med, og ser frem til; at dette eksperimentet (med resultater) blir å lese om i en bok om ikke lenge..? (Skrekkblandet fryd) Heia, Anne!

Opprettet av Arne ti., mars 29, 2011 00:23:20

Trippel hurra for Anne Holt Anne Holt - Anne Holt - Anne Holt = (Anne Holt) x 3 = Anne x 3 Holt = Anne Treholt. Jeg har alltid visst du har ett godt øye til meg. Din Arne

Opprettet av Yngve J ti., mars 29, 2011 00:01:19

Du, Anne, jeg lurer litt på dette "kudos"-ordet. Har lagt merke til at forfattere, kulturkommentatorer og andre oppegående vesener har lagt sin elsk på dette i svært stor grad i det siste. Så tenkte jeg å spørre deg om du tror at dette er et ord som kommer til å overleve her til lands?

Opprettet av Børt Reynholds ma., mars 28, 2011 23:09:43

Takk for svar, Anne - og ikke minst takk for autoriteten du sjenker mitt for- og etternavn.

Jeg klarer fortsatt ikke å se hvordan denne spøken peker på annet enn triste ting, fiaskoen er ikke bare din - mediene og deres sakskritikk har råtnet på et moderne vis, og selv om en spøk kan være morsom faller profitten og formålet rett i hende på et forlag kjent for å "spøke". Det gjør sitt med resultatet, synd om du ikke fikk noe selv. Ha en god kveld du også.

Opprettet av Anne Holt ma., mars 28, 2011 22:17:30

Jan, jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Dritt er OK, når det skrives under fullt og etterprøvbart navn. det gjør ikke du. Slettes derfor.

Opprettet av Hilde ma., mars 28, 2011 22:09:29

Takk for morsomme øyeblikk da du "avslørte" deg, og nå bare MÅ jeg lese Anonyms bøker. Klart du måtte prøve ut kulturjournalistikken ;-)

Hilsen jeg som ble så forbannet på hun foran meg i din signeringskø (vi var to i køen akkurat da :-D.. )på Bokmessa i Sandvika (for mange herrens år siden) - som lurte på om du ikke kunne skrive lyrikk elns... Husker ikke akkurat hvordan det var.

Gleder meg fremdeles til hver eneste bok fra deg, men har ikke fått lest så mye annet enn fag de siste årene. Likevel har jeg kjøpt bøkene.

Ha en morsom uke :-)

Opprettet av Beaterud ma., mars 28, 2011 22:08:53

greit. for alternativet ville vært litt trist. men vet du hvem Anonym er, han/hun kunne jo blitt forferdelig forbanna og f.eks. drept deg?? dette må virkelig være noen som trives som Anonym. eller kommer det mer på 1.4.? litt morsomt da.

Opprettet av Anne-Grete Fostås ma., mars 28, 2011 21:47:08

Hrmf... jeg syntes det var en riktig bra løsning på mysteriet, at det var deg... jeg kom i farten på opptil flere steder i bøkene jeg mente å kunne kjenne igjen din måte å skrive på (som jo er såpass variert at man vel kan kjenne igjen litt av hvert hvis man bare leter på den rette måten).

Og nå, da? Må jeg begynne å lure på hvem det er? Jeg som ikke har lurt på det før nå? Jeg har bare kost meg med bøkene, og humret litt over at ingen finner det ut... og så sitter du der og vet det.

Kan jeg spørre om en ting? Ja, det kan jeg. Tror du vi andre noen gang får vite hvem det er?

Opprettet av Hmm ma., mars 28, 2011 21:43:21

Journalistene spredte vel innlegget ditt fordi de hadde tillit til deg. Den tabben gjør de nok ikke igjen.

Opprettet av Line ma., mars 28, 2011 21:25:08

Hehe, jeg er verdens mest naive og jeg tror på det aller meste. Heldigvis er jeg ikke så selvhøytidelig, så jeg ler godt av meg selv når jeg nok en gang har gått på en spøk.

Jeg synes du er herlig og jeg elsker å lese det du skriver :D

Hilsen ung tobarnsmor som bruker kveldene sine på å lese dine verk ;)

Opprettet av Anne Holt ma., mars 28, 2011 21:02:31

Hei Børt, Kagge har vært gjerrig, gitt. Ikke ei krone. Så da blir det vel fiaskoløgner jeg er. Skjønt; det er litt vanskelig å se fiaskoen i akkurat denne løgnen. Selv for en som har gjennomgått mange fiaskoer i sitt liv. Ha en fortsatt fin kveld. Hilsen Anne Holt, som tidligere har sagt at drittslenging bare er OK så lenge den kommer under fullt navn. Din dritt skal likevel få stå, Børt.

Opprettet av IJ ma., mars 28, 2011 21:02:14

Enestående! Jeg ler fortsatt!

Opprettet av Børt Reynholds ma., mars 28, 2011 20:47:47

Hvor mye spenn fikk du av Kagge forlag a?

Et "privat eksperiment" som enkelte interesser tjente stort på, gratulerer!
Skikkelig kunstner du!

Enten er du sellout eller en fiaskoløgner

Opprettet av Stella ma., mars 28, 2011 20:19:22

Nå har du hatt morro nok for en hel uke. På tide å gi ut mer bøker så jeg også kan hygge meg. Tempo tempo, har abstinenser på Holt-bøker.Opprettet av Mostar ma., mars 28, 2011 20:06:47

Takk for god lesing, og et stunt som endelig får journalistene til å snuble i sin egen fot. Og siden det er nevnt lenger ned på siden; takk for at du satt som justisminister. Uten deg hadde ikke jeg levd det livet jeg lever i dag. Rikt på muligheter og trygghet.
Jeg gleder meg til å både se og lese mer av deg.

Opprettet av Jørgen ma., mars 28, 2011 19:39:18

Hvorfor Anonym må være Ari Behn: http://www.facebook.com/home.php#!/note.php?note_id=10150131697254707

Opprettet av Beate ma., mars 28, 2011 19:12:00

Utrolig bra. Utrolig bra. Egentlig burde man gå sammen og gjøre slikt et par ganger i uka bare for å tvinge mediene til å ta resarchen på alvor.

Opprettet av Anne ma., mars 28, 2011 17:07:40

Fra Anne til Anne: Kudos!

Opprettet av Anders Sundnes Løvlie ma., mars 28, 2011 16:53:20

Du vet at dette har vært gjort før, ikke sant? For 400 år siden. Den gangen tok det ca. et år å få avkreftet "stuntet", denne gangen noen få timer. http://en.wikipedia.org/wiki/Alonso_Fern%C3%A1ndez_de_Avellaneda

Opprettet av AnonymII ma., mars 28, 2011 16:18:19

Herlig!! Men jeg er veldig glad for at du bare var justisminister 2-3 mndr med det behovet ditt for å "teste" pressen og kultureliten med rene løgner..

Opprettet av Nina ma., mars 28, 2011 15:39:51

Ha, ha, ha, dette er bare helt herlig / kostelig!! Skikkelig katt og mus leken i den digetale verden som nevnt tidligere! Gleder meg til føljetongen!! Stå på! :-)

Opprettet av Anonym igjen ma., mars 28, 2011 15:22:35

Jeg klør etter å få vite hvem det er. Må si jeg ble skuffet over at det ikke er deg, venter i spenning på den store avsløringen :)

Opprettet av Anne Holt ma., mars 28, 2011 15:07:28

Takk, både Anonym, Supermæn og Frøydis. Ingen journalister har gitt lyd fra seg. Men jeg har omsider fått vite hvem Anonym er, så det kom riktig mye godt ut av dette stuntet. Har hatt en liten SMS-utveksling med Anne B Ragde, og vi er ikke overrasket over annet enn at ingen har kommet på hvem det er tidligere! Følg med, følg med.

Opprettet av Frøydis ma., mars 28, 2011 14:34:09

Fantastisk!
Herlig å kunne ta de (journalistene) på "fersken" :-)
Har du fått noe telefoner idag tro? ;-)
Hilsen Frøydis

Ta gjerne turen innom min blogg en dag du får tid og lyst. Innrømmer tvert at jeg ikke skriver like bra som deg, men jeg storkoser meg uansett. http://www.bareforgoy.blogspot.com/

Opprettet av supermæn ma., mars 28, 2011 14:16:20

Lurer på om like mange journalister vil ringe deg nå når du skriver om noe viktig...

Opprettet av Anonym? Kanskje meg? ma., mars 28, 2011 13:18:33

Fantastisk underholdende og sylskarpt fra deg. Du treffer spikeren godt på hodet med dette eksperimentet. Uintelligent? I think not!