abboblogg

abboblogg

Om bloggen

Her står det litt av hvert etter hvert. Lite personlig, for den som måtte lete etter slikt. Om denslags kommer, så les det med en stor klype salt. Jeg er profesjonell løgner, tross alt.

Kanskje kommer Kongen

politikkOpprettet av Anne Holt ti., mai 10, 2011 13:12:41

Jens Stoltenberg er antakelig motstander av monarkiet, sånn helt prinsipielt. Det er jeg også. Og mange med oss. Siden vi i Norge nå engang holder oss med et kongehus blir det likevel litt vrient å late som om det ikke eksisterer. Om ikke for meg, så i alle fall for statsministeren. Siden Kongen er firestjerners general og på papiret øverste leder for vårt forsvar, blir det i alle fall en anstrengende øvelse å late som om Kongen ikke finnes ved militære anledninger. Siden soldater av alle grader går med Kongens eget monogram på uniformen blir det enda vanskeligere å stelle i stand flott festivitas for militære personer uten at noen faller i tanker om at Kongen kanskje skulle vært der. Ettersom ti år gamle gutter som tragisk nok har mistet pappaen sin i krig etter all sannsynlighet opplever Kongen å være av noe høyere rang enn statsministeren, blir det etter hvert helt ubegripelig at noen ikke hvisket statsministeren i øret at han burde la Kongen kaste glans over den store begivenhet for de involverte nå sist søndag.

Riktig flokete blir det når vi får høre Grete Faremos begrunnelse av i dag: ” Dette er en arbeidsdeling av en tid tilbake, som ble gjort for å anerkjenne veteranene på en tydeligere måte. Gjennom hele 2010 og 2011 har vi jobbet med å løfte veteranenes profil. ”

Ja vel? Det er - selv for en republikaner - klin umulig å forstå at Kongens nærvær skulle kunne bidra til å svekke veteranenes profil.

Ikke er jeg veteran, og de jeg engang kjente er døde. Jeg er likevel ganske overbevist om at Grete Faremo og Jens Stoltenbergs ”løft av veteraners profil” burde gjøres der politikere faktisk har makt og innflytelse: Ta bedre imot soldatene når de kommer hjem fra strid. Gi dem flere rettigheter, flere ytelser, mer hjelp om de trenger det. Gi dem som fortjent, med andre ord.

Og la Kongen gjøre det han er god på.

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av NullTalent on., september 19, 2018 12:41:37

Hei, jeg ser at du er rasende på Listhaug for at hun våger å snakke om kriminalitet. En ting du bør prøve å forstå: det finnes mange folk i dette landet som ikke tjener millioner på å sitte i godstolen og skrive litt sludder. De lever ikke i en trygg liten boble, men må forholde seg til all dritten som skjer i dette landet nå. For eksempel, jeg måtte flytte ut av Oslo. Jeg rømte. Utlendingene gjorde det uutholdelig å bo der. Det eneste Listhaug sier, er at vi har problemer og vi må gjøre noe med det. Så når du da begynner å skrike og klage, så blottlegger du din egen ignoranse. Listhaug er en helt, en av få som jobber for nordmenn og Norge. Men du behøver ikke å bry deg om det, fordi du sitter trygt i en stor villa med en fet bankkonto. Du behøver aldri å dra på jobb, de behøver aldri å gjøre noenting. Og du våger å klage på folk som vil leve trygt i dette landet?? Du har aldri vært en flink forfatter og du har en avskyelig personlighet. Du er den siste jeg hadde hjulpet med noe som helst. Du fortjener ingenting, ditt bortskjemte troll. Du er en gofhetstyrann som lever i din egen lille boble. Og du er villig til å ofre mitt liv, mine barns liv og mitt land. Men jeg er ikke villig til å la deg slippe unna med det.

Opprettet av Eira to., september 04, 2014 09:20:37

Hei Anne, jeg går i VG3 på en skole som heter Rud i Bærum. Jeg skriver særemne i norsk, og har valgt å lese og skrive om dine bøker. ("Død Joker", "Det som er mitt" og "Det som aldri skjer") Jeg har valgt å vinkle oppgaven min på hvordan forfatteren (altså du) reflekteres i bøkene. Jeg lurt derfor på om det var mulig å få kontakt med deg, enten via ett møte eller via mail eller liknende?

Mvh Eira Skoglund

Opprettet av Gitte on., mai 11, 2011 06:46:21

At det er mulig å drite sånn på draget! Men kongen har vært snill mot Jens, da! Han er sikkert egentlig skikkelig sinna.